Kust- en binnenvisserijbedrijf vd Kreeke (sinds een aantal jaren partner met Gerrie vd Hoek) vierde donderdag 17 mei 60 jaar samenwerking met Restaurant Oranjeboom. Een goed voorbeeld van een korte keten waar beiden van profiteren. Speciale gasten onder andere gedeputeerde Jo-Annes de Bat, vader Kees van de Kreeke en Jaap Geleijnse. Ter gelegenheid kreeg Marcel van de Kreeke ook het Eel Stewardship Fund certificaat uitgereikt. Vanaf nu weten de gasten van het restaurant dat zij met hun consumptie bijdragen aan een versneld herstel van de aalstand. Inmiddels staat de 4e generatie vd Kreeke al te trappelen om in het bedrijf te stappen. Naast een korte keten is het bedrijf ook sterk in de diversificatie. Begonnen met alleen aal werd dit uitgebouwd naar bot, kreeft, strandkrab (als de prijzen goed zijn), hangculture mosselen en, samen met vd Hoek, Noordzeekrab, zeebaars, tong en harder.
21 mei 2018