Ervaringen van leden

Samen sta je sterker!

–Als visserijbedrijf Klop zijn wij al van generatie op generatie meer dan 500 jaar actief op de Nederlandse binnenwateren. We gaan daar graag nog jaren mee door. Een club als netVISwerk is hard nodig om te zorgen dat wij ook in de toekomst kunnen blijven vissen.Wat mij vooral in netVISwerk aanspreekt, is het samen optrekken met de andere takken van sport in de visserij,  nl. de  kleine kust- en binnenvisserij. Want, ‘samen sta je sterker’! We hebben bovendien een goede voorzitter in de persoon van Albert Jan Maat die de visserij een warm hart toedraagt en de juiste ingangen  in Den Haag en Brussel weet te vinden.

We kunnen niet zonder een belangenorganisatie

–Deze zeer jonge organisatie met nieuwe frisse mensen belooft wat moois te gaan maken van de toekomst van de Nederlandse ambachtelijk en cultuurhistorische visserij. We kunnen simpelweg niet zonder een belangenorganisatie. Er spelen zoveel zaken in de visserij. Denk onder andere aan de paling, de wolhandkrab en de. zeebaars.

Meedenken en bestuursfunctie

–Er werd mij tijdens de oprichting van netVISwerk gevraagd of ik mee wilde denken en plaats te nemen in het bestuur. Daar hoefde ik niet lang over na te denken en heb gelijk ‘ja’ gezegd. Waarom? Omdat wij goud in handen hebben met onze sector! Als je alleen al kijkt hoeveel mensen wij van voedsel voorzien, is dit al de moeite waard om me hard voor te maken.

–Dus ik zeg: Meld u aan als lid en maak onze stem namens de vissers sterker richting Den Haag, Brussel, ngo`s en andere relevante partijen.

––Klaas Klop,
–Bestuurslid netVISwerk.