Nieuws

1 maart 2017

Paling in de belangstelling van de media

Eind februari heeft de paling in de media veel aandacht gekregen. “Supermarkten hadden paling in de ban gedaan, want de vis moest worden beschermd. Maar hij is terug”, constateerde het programma Keuringsdienst van Waarde. “Het gaat weer beter met de paling”, schreef journalist Michel Verschoor in het Algemeen Dagblad. De moeite waard om te bekijken en te lezen.

Keuringsdienst van waarde

Het programma Keuringsdienst van Waarde bracht op donderdag 23 februari de dilemma’s rond het beheer van de palingstand op een mooie en uitgebalanceerde manier in beeld. De zaak werd van verschillende kanten belicht en dat gaf de kijker een genuanceerd beeld.

Kijk de uitzending over paling terug (video opent in nieuw scherm).
paling keuringsdienstvanwaarde

Algemeen Dagblad

Op dinsdag 28 februari bracht het Algemeen Dagblad een groot artikel met de titel Het gaat weer beter met de paling in Nederland. Journalist Michel Verschoor schetst hoe het ervoor staat en hoe men tegen de paling aankijkt.

glasaal
Uitzetten van glasaal

“Van de vissoort werd lange tijd gedacht dat hij zou uitsterven. Dat lijkt nu mee te vallen. En ondanks de alarmerende woorden is de palingverkoop de afgelopen jaren vrij stabiel gebleven”, schrijft Verschoor.

Hij meldt ook dat het met de intrek van glasaal weer langzaam de goede kant op gaat.

De moeite waard om te lezen! Lees Het gaat weer beter met de paling in Nederland op de website van het Algemeen Dagblad..