Nieuws

21 november 2019

Oproep aan Tweede Kamer voor goede monitoring riviertrekvis met inschakeling beroepsvisserij

Nederland investeert veel in goede migratievoorzieningen en het terugbrengen van wat van de dynamiek in de delta. Men ziet dit als het nieuwste paradepaardje van de Nederlandse waterbouw.

De Nederlandse natuur- en visserijsector lift hier graag op mee. Nederland nog veiliger en daarnaast visvriendelijker.

De visserijsector vindt het monitoren van de effecten van de investeringen essentieel. Uit het verleden weten we dat langjarige trends in bijvoorbeeld de (bij)vangsten in fuiken een goed beeld geven van de effecten van maatregelen op de visstand. Een monitoringsprogramma dat met relatief weinig geld een schat aan informatie oplevert en de samenwerking tussen de visserij en de waterbouw/waterbeheer ten goede komt.

Op 3 oktober heeft netVISwerk met andere visserijpartijen uit de Delta een oproep gedaan aan de minister. De visserijpartijen uit het Wadden en IJsselmeer gebied werkten, op initiatief van netVISwerk, ook aan een brief. De actualiteit haalde dit in door acties vanuit de sportvisserij. Vandaar dat op 20 november netVISwerk het initiatief heeft genomen om een oproep te doen naar de Tweede Kamer middels een brief